Productinformatie

Soorten glas

In ons atelier gebruiken we diverse soorten glas. Het meest opvallende is het verschil tussen opaal glas en transparant glas. Opaal glas is ondoorzichtig glas, je ziet er dus niets door heen. Transparant glas is doorzichtig glas, hier kun je door heen kijken, de achtergrond van de hanger, is (enigszins) zichtbaar. Uiteraard is de doorzichtigheid afhankelijk van de kleur, donkere kleuren zijn minder doorzichtig dan lichte kleuren. Bij elk sieraad staat vermeld welk soort glas (opaal of transparant) is gebruikt.

Uiterlijk

Doordat we een speciale, zeer professionele oven gebruiken om het glas te fusen (= smelten), ontstaan er door verschillende ovenprogramma's, vele verschillende effecten. Het belangrijkste verschil in de Glaskunst sieraden is een "egale" en gladde vorm, in het fullfuse oven programma, het zgn 2D effect. En er is een 3D effect, dat duidelijk verdieping geeft, dit is de "gestapelde" vorm, in het contour fuse oven programma. Bij elk sieraad staat vermeld of het 2D of 3D is.

Afmetingen

De grootte van de sieraden zijn gemeten op het breedste (hoogste) en smalste punt van de sieraad.


We hebben geprobeerd om deze glas sieraden zo goed mogelijk vast te leggen op foto, helaas kan geen enkel fototoestel recht doen aan de echte kleur en glans. In het echt zijn deze hangers veel mooier en "schitterender" dan op de foto. Er kan een mogelijk kleur verschil zijn in de foto van de website en de echte glashanger.

 

Maatwerk

Mocht u een speciaal verzoek hebben, omdat u bijvoorbeeld een mooie hanger hebt gezien, maar u wilt die liever in een andere maat of kleur, neemt u dan contact met ons op, dan kunnen wij in overleg met u wellicht aan uw verzoek voldoen.